Díky nouzovému stavu vznikl na Valašsku úspěšný „jedlý“ nápad

Více než kdy jindy se v dnešní době počítá, když někdo přijde s originálním nápadem. Příkladem je i Valašsko, kde kuchaři a cukráři z Resortu Valachy a Bistrotéky Valachy proměnili nevýhodu v příležitost a nouzového stavu využili k vytvoření unikátní jedlé dárkové kolekce.

Bistrotéka Valachy - jedlé dárky
Unikátní jedlé dárkové kolekce z Valašska. Foto: www.bistrovalachy.cz

„V nouzovém stavu, kdy musely být naše provozovny zavřené, jsme jednak hledali způsoby, jak se „dostat“ blíž k lidem, jak jim nabídnout jejich oblíbené produkty, a zároveň vznikl prostor na dotažení projektů, na které v běžném provozu nezbýval čas. Tak se nám podařilo dotáhnout nápad, o jehož realizaci jsme uvažovali několik let. Jedná se o originální jedlé dárkové kolekce s delikatesami, které připravují týmy z našeho Resortu Valachy a zlínské „pobočky“ – Bistrotéky Valachy ve Zlíně. Najdete mezi nimi takové lahůdky, jako jsou například Slaný karamel ve vánoční variantě, Cantuccini s pistácií, křehké parmazánové sušenky nebo Valachy slivovice a spousta dalších dobrot, které mají jedno společné – vyrobili je ručně profesionálové z poctivých a kvalitních surovin, často pocházejících z regionálních zdrojů,“ popisuje Martina Žáčková z Resortu Valachy dobrý nápad, jak i v době krize neztratit kontakt s klienty a nabídnout jim něco zajímavého.

„Například sirup mango jsme zařadili do nabídky proto, že to je u nás velký hit – nabízíme jej v restauraci v limonádách, a tato limonáda je nejprodávanější ze všech nealko nápojů. Stejně tak je vyhlášený náš slaný karamel – lidé ho znají z našich dezertů nebo buchtiček s krémem… Zkrátka jsme zjistili, že dárkové kolekce jsou pro nás krásnou příležitostí, jak prezentovat umění našich kuchařských, pekařských a cukrářských týmů,“ říká Martina Žáčková z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Bistrotéka Valachy - jedlé dárky
Do dárkových kolekcí samozřejmě patří i delikátní nápoje. Foto: www.lanterna.cz

Do dárkových kolekcí samozřejmě patří i delikátní nápoje. „Například skvělá Valachy slivovice se pálí u firmy Jelínek, ale naši someliéři jsou u procesu vzniku. Víno od Kadrnky má také svůj příběh – vychází z přátelství s Vinařem roku Jindřichem Kadrnkou, které přerostlo do neformální roviny, kdy naši someliéři, číšníci, servírky a další personál jezdí přiložit ruku k dílu při sklizni. Sbírali tak víno právě pro tuto řadu vín, která se objevuje ve vánočních dárkových kolekcích…,“ upozorňuje na závěr Martina Žáčková z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.

Unikátní dárkové kolekce jsou k dostání v Bistrotéce ve Zlíně a v Bistru Razula ve Velkých Karlovicích.

Více na www.bistrovalachy.cz

Unikátní gastronomický koncept Bistrotéky Valachy sdružuje pod jednou střechou Obchodního domu Zlín několik provozů, které se navzájem prolínají. Především bistro s nabídkou sladkých a slaných snídaní, obědového menu a večeří á la carte. Bistro je propojeno obchodem s vlastní pekárnou kvasového chleba. Příjemné posezení skýtá kavárna s cukrárnou i oblíbený Lounge Bar 1931. Zajímavá je i kornuterie, která nabízí originální pochutiny ssebou v papírových kornoutech.

Resort Valachy Velké Karlovice tvoří hotely Spa hotel Lanterna, Wellness Horal, Galik a Ski areál Razula. Celý komplex je situován uprostřed ChKO Beskydy, v údolí Léskové – jen pár kilometrů od hranice se Slovenskem. Spa hotel Lanterna je určen těm, kdo hledají relaxaci v podobě wellness světa špičkové úrovně, a jeho zážitková restaurace Vyhlídka uspokojí každého gurmeta. Wellness hotel Horal nabízí koupání v trojici termálních bazénů se slanou vodou vyhřívanou až na 36 °C, relaxaci v saunovém světě, vyhlášené exotické masáže a saunovací rituály. Mottem Resortu Valachy je nabídnout návštěvníkům skutečně pestrou dovolenou – mohou holdovat sjezdovému i běžeckému lyžování, vydat se za zábavou i za dobrotami tradiční valašské gastronomie – a pořádají zde řadu akcí od vyhlášeného Karlovského gastrofestivalu až po seriál závodů Valachy Tour.

Více na www.lanterna.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*