Ghí tyčinky pro zdravější nový rok

Proteinové tyčinky se staly trendem dnešní doby. Dokážou rychle a na dlouho zasytit, a protože se vejdou do batůžku nebo do kabelky, máme je vždy po ruce. Jsou také dobrou volbou, pokud chceme shodit nějaké to kilo navíc a začít jíst zdravěji. Při jejich výběru se ale vyplatí číst pozorně etikety.

Ghítela Bar (Foto: www.ceskeghicko.cz)

„Od proteinové tyčinky očekáváme, že nás rychle zasytí, a tenhle pocit nám vydrží opravdu dlouho. O to se dovedou postarat tzv. pomalé cukry, které se do krve vstřebávají pomaleji a energii z nich tak náš organismus využívá delší dobu. Proteinové tyčinky by zároveň neměly obsahovat zbytečně moc kalorií. Na to všechno jsme mysleli, když jsme se letos rozhodli rozšířit náš sortiment o Ghítela Bar – proteinové tyčinky s ghí. A jak nás to napadlo? Jsme sportovně založená rodina, a tak jsme si řekli, že si je vyrobíme tak trochu pro sebe, protože právě na výletech a při sportování je to ta nejlepší svačina,“ říká s úsměvem Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, která už osmým rokem vyrábí podle tradičních receptur ghí – přepuštěné máslo, o které je velký zájem, stejně jako o Ghítely, sladké, ale zdravé oříškové pomazánky.

Bez lepku a bez laktózy

S proteinovými tyčinkami se v poslední době doslova roztrhl pytel – nabízejí je supermarkety, obchody se zdravou výživou i některé drogerie. Jsou mezi nimi ale značné rozdíly, především v surovinách, které obsahují. Proto se rozhodně vyplatí si před nákupem nejprve pozorně přečíst, co je napsáno na etiketě. Opatrní by měli být při výběru proteinových tyčinek i lidé, kteří nesnášejí nebo nechtějí jíst potraviny obsahující lepek nebo laktózu.

„Při vývoji našich tyčinek Ghítela Bar jsme si dali záležet také na tom, aby byly dostupné i lidem, kteří mají nějaká stravovací nebo zdravotní omezení. Proto jsou bez lepku, palmového oleje, laktózy i bez nejrůznějších zbytečných „vycpávek“, zato jsou plné energie a proteinu. Obsahují totiž samé dobré ingredience: datle, Ghítelu (lískové ořechy, med, ghí, kakao, přírodní vanilku), sójový protein, rýžový sirup a bezlepkové ovesné vločky,“ vysvětluje Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka a zároveň upozorňuje, že Ghítela Bar jsou vhodné i pro děti. Proto spolu s ovocem dobře poslouží jako vydatná školní svačinka.

Andrea Zpěváková Dostálová ze společnosti České ghíčko. Foto: www.ceskeghicko.cz

Kterou si vyberete?

Nové proteinové tyčinky Ghitela Bar od Českého ghíčka jsou k dostání ve 4 příchutích: arašídová, lískooříšková, kešu s kokosem a mandle s kávou. Za 39 Kč je koupíte na www.ceskeghicko.cz

Ghí má mnoho podob

České ghíčko vyrábí nejen klasické Ghí, ale k dostání je i BIO Ghí nebo různě ochucené varianty, například s chilli, s česnekem a solí, s kurkumou a pepřem nebo s vanilkou a skořicí. V limitované edici můžete ochutnat kozí Ghí. Velmi oblíbené jsou i Ghítely, zdravé varianty pomazánek, které se nabízejí v těchto příchutích: lískooříšková, arašídová, kešu s kokosem a mandle s kávou. Na výběr je několik variant velikostí. Úplnou novinkou pak jsou proteinové tyčinky Ghítela Bar ve čtyřech příchutích. Více na www.ceskeghicko.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*