Horká kávová ghítela vás zahřeje i uvolní!

Venku mrzne, až praští. „Až se vrátíte z mrazivé procházky, tréninku na běžkách nebo bobovačky s dětmi, tahle horká pecka vás zahřeje a postaví na nohy,“ říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.

 

Ghítela manky s mandlemi a kávou (Foto: www.ceskeghicko.cz)

Potřebujeme: 1 silné espresso, 30 g vysokoprocentní čokolády, hrnek mléka (může být mandlové), skořice, chilli, lžíci Ghítely manky s mandlemi a kávou.

Postup: Zahřejeme mléko a přidáme čokoládu. Necháme rozpustit a máme-li, můžeme ručním napěňovačem lehce našlehat. Uděláme si espresso a směs do něj nalijeme. Přimícháme lžíci Ghítely manky s mandlemi a kávou. Posypeme kořením. A vrníme blahem.

Tip: Pamatujete Kávenky? Kdo ví, jestli receptura na krém nebyla tehdy stejná. Tuhle nostalgii si užijete s Ghítelou mankou. Můžete ji přidat do receptu viz výše nebo se – po těžkém dni – zabořit do křesla, dát nohy nahoru a zavřít oči. V další fázi přichází Ghítela manka, aby to uvolnění umocnila. Krémová, křupavá, exotická. A sladká. Jen mandle, med, ghíčko, vanilka a drcené kávové boby. Trochu klidu a kofeinu – a stres je pryč! Ghítelu manku koupíte na www.ceskeghicko.cz v balení 230 g za 199 Kč.

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*