Zážitková restaurace Vyhlídka přichází s menu pro vegetariány

Medvědí česnek, chřest, kopřivy, pampelišky, mladá zelenina a další jarní suroviny dominují novému menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Šestichodové menu bude v nabídce až do konce června, navíc nově i ve vegetariánské variantě, která je u hostů čím dál žádanější.

Krém z medvědího česneku, creme fraiche
Krém z medvědího česneku. Foto: www.lanterna.cz

Kuchaři menu Vyhlídky obměňují každé dva měsíce. Letos se vždy snoubí s víny jednoho vybraného vinařství. Tentokrát byla zvolena vína Reisten. Žhavou novinkou nového menu je, že si ho mohou nově vychutnat i vegetariáni. „Hostů, kteří nejí maso, ale rádi by si naši zážitkovou gastronomii dopřáli, je stále více. Rozhodli jsme se pro ně proto připravit i kompletní vegetariánskou verzi. Přizpůsobeny jsou dva ze šesti chodů,“ popisuje šéfkuchař restaurace Vyhlídka Pavel Václavík.

Jedlé květy na talíři

V menu nechybí sezónní suroviny ani produkty regionálních farmářů, s nimiž hotel pravidelně spolupracuje. „Nově se mohou hosté seznámit i s ekozemědělci Fryzelkovými z Vlachovic. Ti k nám budou dodávat bylinky a jedlé květy. Pro menu nám dodali medvědí česnek na polévku a sušená jablka pro chutney, které je součástí předkrmu,“ popisuje Pavel Václavík. Hlavní surovinou předkrmu je kravský zrající sýr Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, který vyrobila Biofarma Horut z Rožnova pod Radhoštěm přímo na míru Lanterny. Kuchaři jej doplnili o koblížek s kopřivami.

Čokoládová koule s kousky ovoce
Čokoládová koule s kousky ovoce, pomerančovým piškotem a malinovým sorbetem, přelitá jablečnou omáčkou s vanilkou. Foto: www.lanterna.cz

Pohanka slaví velký návrat

Regionální produkty zastupuje také pohanka ze Šmajstrlova mlýna, servírovaná v podobě nočku k jednomu z hlavních chodů – telecímu válečku v sous vide úpravě s chřestem. „V druhém hlavním chodu zase vůbec poprvé využíváme kohoutí maso. Roládka na červeném víně je doplněná mrkvovým a celerovým pyré a chipsem z petrželky. Je to moje oblíbené jídlo z dětství,“ popisuje Pavel Václavík.

Jako dezert pak kuchaři zvolili čokoládovou kouli s kousky ovoce, pomerančovým piškotem a malinovým sorbetem, přelitou jablečnou omáčkou s vanilkou. Koule se po přelití omáčkou efektně otevírá přímo před zraky hostů.

Jarní menu s víny Reisten restaurace Vyhlídka:

Vlašský ryzlink 2015, pozdní sběr, suché

  • Amouse bouche
  • Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, krajánky s šalotkou, koblížek s kopřivami

Pinot Blanc 2015, pozdní sběr, suché

Restaurace Lanterna
Chřest na másle, holandská omáčka, pohankový noček s hlívou. Foto: www.lanterna.cz
  • Krém z medvědího česneku, creme fraiche

Chardonnay classic 2014, pozdní sběr, suché

  • Telecí váleček v sous vide úpravě, chřest na másle, pohankový noček s hlívou
  • Vegetariánská varianta: Chřest na másle, holandská omáčka, pohankový noček s hlívou

Clarissimo Rosé 2015, pozdní sběr, suché

  • Roládka z kohouta na červeném víně, pyré z mrkve a celeru
  • Vegetariánská varianta: Krémové žampiony na lanýžovém másle, grilovaná cuketa, pyré z mrkve a celeru

Merlot Maidenburg, 2015, pozdní sběr, suché

  • Čokoládová koule, pomerančový piškot, malinový sorbet, jablečná omáčka s vanilkou

Pálava Maidenburg, 2015, výběr z hroznů, polosladké

 

Spa hotel Lanterna**** Velké Karlovice

Spa hotel Lanterna**** Velké Karlovice
Spa hotel Lanterna Velké Karlovice. Foto: www.lanterna.cz

Spa hotel Lanterna je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě a špičkovým wellness službám ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku tradičních i exotických masáží. Mezi mimořádné zážitky patří rituály Pure Fiji, třeba masáž studenými a horkými lasturami, cukrový peeling nebo masáže čistým kokosem. Pro náročné gurmány je v hotelu otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející šestichodová menu, snoubící se s vyhlášenými víny. Je otevřena denně od 18 do 22.30 hodin. Díky komorní atmosféře a špičkovému servisu je příjemnou příležitostí ke klidnému stolování. Ubytovaní hosté hotelu mají možnost si menu objednat za zvýhodněnou cenu.

Více na www.lanterna.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*