Zážitková restaurace Vyhlídka přichází s menu pro vegetariány

Medvědí česnek, chřest, kopřivy, pampelišky, mladá zelenina a další jarní suroviny dominují novému menu zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích. Šestichodové menu bude v nabídce až do konce června, navíc nově i ve vegetariánské variantě, která je u hostů čím dál žádanější.

Krém z medvědího česneku, creme fraiche
Krém z medvědího česneku. Foto: www.lanterna.cz

Kuchaři menu Vyhlídky obměňují každé dva měsíce. Letos se vždy snoubí s víny jednoho vybraného vinařství. Tentokrát byla zvolena vína Reisten. Žhavou novinkou nového menu je, že si ho mohou nově vychutnat i vegetariáni. „Hostů, kteří nejí maso, ale rádi by si naši zážitkovou gastronomii dopřáli, je stále více. Rozhodli jsme se pro ně proto připravit i kompletní vegetariánskou verzi. Přizpůsobeny jsou dva ze šesti chodů,“ popisuje šéfkuchař restaurace Vyhlídka Pavel Václavík.

Jedlé květy na talíři

V menu nechybí sezónní suroviny ani produkty regionálních farmářů, s nimiž hotel pravidelně spolupracuje. „Nově se mohou hosté seznámit i s ekozemědělci Fryzelkovými z Vlachovic. Ti k nám budou dodávat bylinky a jedlé květy. Pro menu nám dodali medvědí česnek na polévku a sušená jablka pro chutney, které je součástí předkrmu,“ popisuje Pavel Václavík. Hlavní surovinou předkrmu je kravský zrající sýr Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, který vyrobila Biofarma Horut z Rožnova pod Radhoštěm přímo na míru Lanterny. Kuchaři jej doplnili o koblížek s kopřivami.

Čokoládová koule s kousky ovoce
Čokoládová koule s kousky ovoce, pomerančovým piškotem a malinovým sorbetem, přelitá jablečnou omáčkou s vanilkou. Foto: www.lanterna.cz

Pohanka slaví velký návrat

Regionální produkty zastupuje také pohanka ze Šmajstrlova mlýna, servírovaná v podobě nočku k jednomu z hlavních chodů – telecímu válečku v sous vide úpravě s chřestem. „V druhém hlavním chodu zase vůbec poprvé využíváme kohoutí maso. Roládka na červeném víně je doplněná mrkvovým a celerovým pyré a chipsem z petrželky. Je to moje oblíbené jídlo z dětství,“ popisuje Pavel Václavík.

Jako dezert pak kuchaři zvolili čokoládovou kouli s kousky ovoce, pomerančovým piškotem a malinovým sorbetem, přelitou jablečnou omáčkou s vanilkou. Koule se po přelití omáčkou efektně otevírá přímo před zraky hostů.

Jarní menu s víny Reisten restaurace Vyhlídka:

Vlašský ryzlink 2015, pozdní sběr, suché

  • Amouse bouche
  • Sainte Maure s popelem ze smrkového jehličí, krajánky s šalotkou, koblížek s kopřivami

Pinot Blanc 2015, pozdní sběr, suché

Restaurace Lanterna
Chřest na másle, holandská omáčka, pohankový noček s hlívou. Foto: www.lanterna.cz
  • Krém z medvědího česneku, creme fraiche

Chardonnay classic 2014, pozdní sběr, suché

  • Telecí váleček v sous vide úpravě, chřest na másle, pohankový noček s hlívou
  • Vegetariánská varianta: Chřest na másle, holandská omáčka, pohankový noček s hlívou

Clarissimo Rosé 2015, pozdní sběr, suché

  • Roládka z kohouta na červeném víně, pyré z mrkve a celeru
  • Vegetariánská varianta: Krémové žampiony na lanýžovém másle, grilovaná cuketa, pyré z mrkve a celeru

Merlot Maidenburg, 2015, pozdní sběr, suché

  • Čokoládová koule, pomerančový piškot, malinový sorbet, jablečná omáčka s vanilkou

Pálava Maidenburg, 2015, výběr z hroznů, polosladké

 

Spa hotel Lanterna**** Velké Karlovice

Spa hotel Lanterna**** Velké Karlovice
Spa hotel Lanterna Velké Karlovice. Foto: www.lanterna.cz

Spa hotel Lanterna je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě a špičkovým wellness službám ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku tradičních i exotických masáží. Mezi mimořádné zážitky patří rituály Pure Fiji, třeba masáž studenými a horkými lasturami, cukrový peeling nebo masáže čistým kokosem. Pro náročné gurmány je v hotelu otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející šestichodová menu, snoubící se s vyhlášenými víny. Je otevřena denně od 18 do 22.30 hodin. Díky komorní atmosféře a špičkovému servisu je příjemnou příležitostí ke klidnému stolování. Ubytovaní hosté hotelu mají možnost si menu objednat za zvýhodněnou cenu.

Více na www.lanterna.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*