Jablečné kmenové buňky viditelně omladí pokožku

Rostlinné kmenové buňky jsou už několik let často využívanou a velmi ceněnou součástí tzv. anti-ageing kosmetických přípravků. Dokážou totiž oddalovat stárnutí pokožky a rychle nastartovat její regeneraci. Mezi nejúčinnější patří ty, které pocházejí ze vzácné švýcarské odrůdy jablek. Právě tyto kmenové buňky obsahuje i nová omlazující maska od české kosmetické společnosti Essenté.

Jablečné kmenové buňky viditelně omladí pokožku (Foto: www.essente.cz)

„Epidermální kmenové buňky se nacházejí v nejspodnější části naší pokožky a mají důležitou úlohu – zodpovídají za tvorbu všech nových buněk v pokožce a zároveň se starají o obnovu a regeneraci těch poškozených. V mládí tenhle proces probíhá celkem rychle a přirozeně, jenže s přibývajícími lety se zpomaluje. To má za následek, že pleť působí unaveně, chybí jí jas a přibývají vrásky. A právě rostlinné kmenové buňky dokážou tento nežádoucí jev oddálit nebo přinejmenším zpomalit, proto jsou dnes vyhledávanými ingrediencemi při vývoji a výrobě anti-ageing kosmetiky. My jsme se při vývoji nové pleťové omlazující masky Essenté zaměřili na velmi účinné fyto kmenové buňky ze vzácné švýcarské odrůdy jablek Uttwiler Spätlauber, které se, na rozdíl od jiných rostlinných kmenových buněk, nejvíce podobají lidským kmenovým buňkám. Zároveň dokážou pronikat do hlubokých vrstev pleti, kde chrání vlastní kmenové buňky kůže a efektivně oddalují jejich stárnutí. Přinášejí tak revoluční anti-ageing efekt pro skutečné omlazení,“ vysvětluje Denisa Jasinská z české kosmetické společnosti Essenté, která se věnuje vývoji a výrobě tzv. kosmeceutik, což jsou přípravky na pomezí kosmetiky a farmacie.

Viditelně mladistvější pleť do 20 minut

V nové Essenté Omlazující masce s fyto-kmenovými buňkami a kyselinou hyaluronovou doplňuje účinky fyto-kmenových buněk ze vzácné švýcarské odrůdy jablek ještě kyselina hyaluronová, která intenzivně váže vodu, a tím zlepšuje pružnost pokožky. Napuštěná maska z netkané textilie je tak skutečně revoluční anti-ageing produkt. Ostatně, přesvědčte se sami – pleť je ihned po první aplikaci masky pevná, hladká a působí jako znovuzrozená. Essenté Omlazující masku koupíte na www.essente.cz za 150 Kč.

Použití je snadné: Vyjměte masku z obalu a opatrně ji rozložte. Pak ji přiložte rovnoměrně na celý obličej, upravte okolo očí, nosu a úst. Vyhlaďte ji a poté nejprve navlékněte na uši horní otvory masky a následně ji zafixujte navlečením spodních otvorů. Nechte masku působit 15–20 minut. Poté ji opatrně sejměte a případný zbytek vmasírujte do pleti. Maska je určena k jednorázovému použití. Nejlepších výsledků dosáhnete při aplikaci 1–2x týdně.

Tip: Pro zvýšení pocitu osvěžení a relaxace lze masku před použitím a vyjmutím z obalu ochladit v lednici nebo ohřát na 2-3 minuty ve vodní lázní (50–60 °C).

Denisa Jasinská (www.essente.cz)

Profesionální péče

Volba aktivních látek a dalších složek jednotlivých přípravků české kosmetiky Essenté, stejně jako jejich přesné poměry a výrobní postupy, jsou postaveny na nejmodernějších vědeckých poznatcích z oblasti kosmetologie a dermatologie. Kosmetika Essenté tak zcela naplňuje mezinárodní kritéria, která ji opravňují, aby byla označována výrazem kosmeceutikum, tedy všeobecně uznávaným označením pro nejvyšší kategorii kosmetických produktů. Více informací najdete na Inspirace.essente.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*