Talířek ze schůze ROH, Bábovička z majolky… Resort Valachy uctí výročí sametové revoluce gastro akcí v retro stylu

Skutečně jedinečným způsobem se rozhodli uctít letošní kulaté výročí, které uplyne od sametové revoluce, v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Šéfkuchaři v Zážitkové restauraci Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna ve spolupráci se Slezskou univerzitou v Opavě připravili na 16. 11. pro návštěvníky výjimečnou gastro akci pojmenovanou Menu sametové revoluce, okořeněnou navíc špetkou recese. Ostatně už název předkrmu Talířek ze schůze ROH zní lákavě!

Retro menu Spa hotel Lanterna
Retro menu hlavní chod: Kuřecí prsíčko s broskví a sýrem aneb mohlo to vypadat trochu jinak, domácí hranolky. Foto: www.lanterna.cz

Originálně pojatou gastro akci nazvanou Menu sametové revoluce nachystali v Zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích na 16. 11. 2019, v předvečer 30. výročí sametové revoluce.

„Přijďte zavzpomínat na jeden z milníků naší historie a ochutnejte menu na počest sametové revoluce, od níž letos uplyne už celých 30 let. Cílem akce je ukázat, že „speciality“ tehdejší doby mohou mít své místo na jídelním stole i dnes, pokud se připraví z kvalitních surovin a v moderním pojetí respektujícím současné trendy. A protože každý z podávaných pokrmů bude okořeněn i špetkou recese, o čemž svědčí už jejich názvy, jako je například Talířek ze schůze ROH nebo Bábovička z majolky, čeká hosty nejen skvělý gurmánský zážitek, ale určitě i dobrá zábava,“ zve na nadcházející jedinečnou akci Martina Žáčková z Resortu Valachy a upřesňuje, že menu vzniklo ve spolupráci s Mgr. Alexandrem Burdou, gastronomem a pedagogem Slezské univerzity v Opavě, který bude hosty celým večerem provázet.

Pro upřesnění – večeře začíná v 19.30, vítáno je dobové oblečení, a protože kapacita restaurace je omezená (max. 40 osob), organizátoři doporučují včasnou rezervaci. Cena je 1 989 Kč za osobu.

Retro menu Spa hotel Lanterna
Retro menu dezert: Bomba Malakov. Foto: www.lanterna.cz

Co se bude podávat?

  • Metropol
  • Amise bouche: Šunková rolka v aspiku s křenovou omáčkou
  • Pálava, suché
  • Předkrm: Talířek ze schůze ROH
  • Polévka: Sbornaja Soljanka
  • Vlašský ryzlink
  • Mezichod: Živánská v papilotě se zimní oblohou, pivní chléb
  • Bzenecká Lipka
  • Hlavní chod: Kuřecí prsíčko s broskví a sýrem aneb mohlo to vypadat trochu jinak, domácí hranolky
  • Sekt Hubert
  • Dezert: Bomba Malakov
  • Havířská káva, bábovička z majolky

A hostitelé vzkazují: večer přijměte pozvání do Cocktail baru Lanterna, kde budou přichystány retro drinky dané doby!

Šéfkuchař Josef Tydlačka
Šéfkuchař hotelu Lanterna Josef Tydlačka. Foto: www.lanterna.cz

Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích se stal synonymem pro dokonalou relaxaci uprostřed krásné beskydské přírody. Nabízí relaxační centrum s bazénem, saunovým světem a nově i víkendovými saunovými rituály, hosté si mohou dopřát exotické masáže a poznávat krásy Valašska při výletech. Velkým lákadlem pro všechny milovníky dobrého jídla je i zážitková restaurace Vyhlídka, kde kuchařský tým pod vedením šéfkuchaře Josefa Tydlačky připravuje každé dva měsíce jiné šestichodové menu snoubené s víny a plné neotřelých variací ze sezónně dostupných surovin. Spa hotel Lanterna také pořádá pravidelně zajímavé sportovní a kulturní akce, často za účasti známých českých osobností.

Více na www.lanterna.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*