Lahodný a zdravý krém z pečených paprik

Omrzely se vám už klasické polévky a chcete připravit něco netradičního, přitom z běžně dostupných sezónních surovin, které najdete na každé zahrádce? „Vyzkoušejte krém z pečených paprik. Bude chutnat celé rodině, přitom je zdravý a jeho příprava je velmi rychlá,“ doporučuje autor receptu, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích, Josef Tydlačka. Tato jemná, chutná a barevně zajímavá polévka má u jeho hostů vždy velmi dobrý ohlas.

krém z pečených paprik
Krém z pečených paprik. Foto: www.lanterna.cz

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 červené papriky
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g mrkev
  • 100 g petržele
  • 100 g celeru
  • sůl
  • pepř
  • 1 l vývaru nebo vody

Postup:

  1. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a rozpůlíme. Pokapeme olivovým olejem a společně s česnekem dáme zapéct do trouby.
  2. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme opečené papriky a zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme 20-30 minut.
  3. Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixerem a ochutíme solí a pepřem.

Spa hotel Lanterna ve Velkých Karlovicích je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě uprostřed beskydských lesů a špičkovým wellness službám ideálním útočištěm pro ty, kdo vyhledávají pohodovou relaxaci. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět s bohatou nabídkou exotických masáží od terapeutů z Thajska, Srí Lanky, Bali, Filipín a Indie. Hotel se zaměřuje na moderní valašskou gastronomii s využitím krajových receptur a regionálních produktů od místních farmářů. Pro náročné gurmány je v hotelu otevřena zážitková restaurace Vyhlídka, nabízející šestichodová menu snoubená se špičkovými víny z moravských vinařství.

Více na www.lanterna.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*