Michelin, raw menu, grilování či frgály? Velké Karlovice lákají gurmány

Gurmáni si v létě přijdou na své ve Velkých Karlovicích na Valašsku. Nenechejte si ujít nová zážitková menu ve Spa hotelu Lanterna, michelinský oběd, raw pochoutky, pečení frgálů i další zajímavé akce, které potěší vaše chuťové pohárky!

Velké Karlovice lákají gurmány
Nová zážitková menu ve Spa hotelu Lanterna. Foto: www.lanterna.cz

Raw menu (nejen) pro vegetariány

Tato novinka potěší nejen vegetariány, ale i ty, kteří dávají v letním období přednost lehčí a bezmasé gastronomii. Ochutnejte menu, které šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Josef Tydlačka sestavil výhradně z raw pokrmů (bez masa, s minimální tepelnou úpravou). Pochutnáte si tady na cherry rajčeti s mangovým kaviárem, carpacciu z červené řepy s černým jeřábem, smoothie se špenátem a mladým ječmenem s chia semínky, na lístcích salátu s pekanovými oříšky a medovou zálivkou. Jako hlavní chod se pak podávají cuketové roládky s feta sýrem a zeleninovým tartarem a dezert představuje jahodový sorbet s čerstvým ovocem.

„Michelinský“ oběd ve Spa hotelu Lanterna

V Lanterně se v červenci a srpnu mimořádně nabízí také polední menu inspirované uměním michelinských šéfkuchařů, kteří v Lanterně v minulosti hostovali při Karlovském gastrofestivalu.

Tříchodové „michelinské“ menu je ideální příležitostí vyzkoušet si zážitkovou gastronomii Lanterny ve zúžené podobě za nižší cenu, třeba cestou z letního výletu. A co ochutnáte? Mrkvovou polévku s pomerančem a hřebenatkou svatojakubskou, filet z mořského vlka s kouřovým aroma a petrželkovou ovesnou kaší a na závěr se podává kávový krém s oříškovou drobenkou a borůvkovým sorbetem. „Michelinské“ menu je v nabídce denně od 11.30 do 14.00 (na objednávku).

Velké Karlovice lákají gurmány
V sobotu 18. srpna jednotlivé chody i vybraná vína představí šéfkuchař Pavel Václavík a zástupce vinařství Horák. Foto: www.lanterna.cz

Zážitkové degustační menu Vyhlídky s vinařstvím Horák

Barvy a chutě valašských lesů jsou tématem letního menu, které si můžete vychutnat v červenci a srpnu v zážitkové restauraci Vyhlídka Spa hotelu Lanterna. Kreativní šéfkuchař Resortu Valachy Pavel Václavík se nechal inspirovat tradičními valašskými surovinami, s dotekem Francie a Španělska. Letní degustační menu zahrnuje dolnopasecký bio sýr s pistáciemi a lichořeřišnicí, gazpacho se zastřeným křepelčím vejcem a kaviárem z černých oliv, dále tygří krevety s šalvějovou pěnou, mrkví, šalotkou a čabajkou, foie gras se zmrzlinou z letních hříbků s malinovou omáčkou, telecí líčka s kukuřičným pyré, smrži, ředkvičkou a hráškovým luskem a jako dezert ochutnáte levandulovou panna cottu s máslovou drobenkou, čokoládovou pěnu a nakládané višně.

Menu je snoubeno s víny vinařství Horák a servíruje se ve Vyhlídce na objednávku od 18 hodin.

Tajný tip: Nenechte si ujít speciální degustační večer v sobotu 18. srpna, při němž jednotlivé chody i vybraná vína představí šéfkuchař Pavel Václavík a zástupce vinařství Horák.

Pravé letní grilování

Užijte si letní atmosféru na terase Wellness hotelu Horal ve společnosti dobrého jídla a pohodové muziky. Letos jsou pro vás na letní prázdniny opět připraveny pravidelné akce:

Každou středu – hudební podvečery se Zbyňkem Ternerem a dalšími hudebníky (první akce 4. 7.).

Každou sobotu a neděli – grilované speciality (v neděli i za zvuku cimbálu).

Přijďte ochutnat grilované speciality, ale i nabídku stálého á la carte, zmrzliny Adria Golf včetně speciální novinky – frgálové zmrzliny, čerstvé domácí frgály a dezerty, vybraná vína, výbornou kávu, domácí limonády i míchané drinky na terasu hotelu Horal a užijte si příjemný odpočinek s nádherným výhledem do údolí.

Valašské frgály
Kurz pečení valašských frgálů pod vedením pekařky Resortu Valachy Pavly Stoklasové. Foto: www.lanterna.cz

Kurz pečení valašských frgálů

Anebo můžete navštívit kurz pečení valašských frgálů pod vedením pekařky Resortu Valachy Pavly Stoklasové. Odnesete si nejen nové dovednosti, ale i vlastnoručně vyrobený frgál, certifikát o přijetí do valašského cechu pekařského, zástěru, receptář na památku a hlavně – nové zážitky. Kurzy se konají vždy v úterý a sobotu od 10 do 13 hodin v Bistru Razula.

Tajný tip:

Gurmáni, zapište si do diářů Noc bílých lanýžů, která se uskuteční 15. 11. 2018. Kuchaři Spa hotelu Lanterna se v listopadu opět vypraví do italské oblasti Piemont, aby nakoupili čerstvé bílé lanýže i další pochutiny pro speciální degustační večer, jenž se uskuteční 15. listopadu. Ideální ve spojení s ubytováním! Akce bývá vyprodána, doporučujeme včasnou rezervaci.

Více informací najdete na www.valachy.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*