Sezóna dýní je tu, upečte si bezlepkový pumpkin pie!

„Sezóna dýní je tu! Pokud přemýšlíte, jak ty oranžové krasavice zpracovat, a navíc si z nich připravit něco zdravého, vyzkoušejte tuhle dobrotu. Toto je verze bez lepku (celý dort je bezlepkový a bezlaktózový), ale korpus lze upéct podle jakéhokoliv receptu,“ říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.

Sezóna dýní je tu, upečte si bezlepkový pumpkin pie! (Foto: Lucie Rosenbergerová, www.ceskeghicko.cz)

Suroviny:

Těsto: 150 g rýžové mouky, 50 g tapioca mouky, špetka soli, 100 g ghí od Českého ghíčka

Náplň: 1 menší dýně Hokaido, skořicové ghí od Českého ghíčka na potření dýní, tuhá část kokosového mléka, hrst kešu, 1 polévková lžíce perníkového koření, 2 polévkové lžíce Panely, 2 vajíčka

Postup:

– Obě mouky smícháme se solí, přidáme studené kousky ghí od Českého ghíčka, vajíčko a rychle zpracujeme těsto. Pokud by se vám zdálo suché, přidejte lžíci ledové vody. Těsto lehce poprášíme tapioca moukou, zabalíme do folie a necháme hodinu, lépe přes noc, odpočívat.

– Dýni si omyjeme, rozřízneme, zbavíme semínek a dáme dužinou dolů na plech s pečicím papírem. Pomažeme skořicovým ghí od Českého ghíčka. Dáme péct do trouby na 180 stupňů, do změknutí.

– Do mixéru dáme kešu, které umixujeme na hladkou kaši. Přidáme Panelu, tuhou část kokosového mléka, vychladlou dýni a vajíčka. Vše propojíme v hladký krém. Těsto vmačkáme do formy na koláč a nalijeme dýňovou směs.

– Pečeme v rozehřáté troubě asi 50 minut.

– Necháme dobře vychladnout. Nakonec dort ozdobíme ořechy.

Sezóna dýní je tu, upečte si bezlepkový pumpkin pie! (Foto: Lucie Rosenbergerová, www.ceskeghicko.cz)

Tip: Vařte, pečte i smažte zdravě!

Koláče, kaše, štrúdl, francouzské toasty i ten nejlepší cheesecake uděláte s korpusem z nadrcených sušenek smíchaných právě s ghí se skořicí a vanilkou od Českého ghíčka! Koupíte ho v balení 220 ml za 155 Kč. Ghí od Českého ghíčka se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě, nepostradatelnou ingrediencí. Má totiž mnoho skvělých vlastností – báječně chutná, voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K, a navíc je bez mléčné bílkoviny. Nemusí se chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Koupíte ho v mnoha velikostech, variantách (klasické, bio či kozí), s mnoha příchutěmi (se solí a česnekem, s kurkumou a pepřem, se skořicí a vanilkou, s chilli) na www.ceskeghicko.cz. A kromě slaných variant tady myslí i na děti a mlsouny s Ghítelami, které jsou zdravou variantou sladkých pomazánek.

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*