Jednoduchý a rychlý recept na lahodné kuře

„Hledáte jednoduchý a rychlý recept, kterým ohromíte své blízké? Vyzkoušejte obměnu tradičního pečeného kuřete. K němu připravte šťouchané brambory a dokonalý nedělní oběd je na světě,” říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.

Jednoduchý a rychlý recept na lahodné kuře (Foto: Lucie Rosenbergerová, www.ceskeghicko.cz)

Suroviny: Celé kuře (či čtvrtky – dle počtu osob, ideálně z domácího chovu), na každou osobu půl jablka, 4 lžíce ghí od Českého ghíčka, kmín, majoránka (ideálně čerstvá), sůl

Postup:

  1. Kuře osolíme, okmínujeme a položíme do vymazaného pekáče.
  2. Poklademe ho jablky, čerstvou majoránkou a hoblinkami ghí od Českého ghíčka.
  3. Kuře pečeme do zlatova v předehřáté troubě.

Tip: Vařte zdravě!

Ghí od Českého ghíčka se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě nepostradatelnou ingrediencí v kuchyni. Má totiž mnoho skvělých vlastností – báječně chutná, voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K a navíc je bez mléčné bílkoviny. Také se nemusí chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Koupíte ho v mnoha velikostech, variantách (klasické, bio či kozí), s mnoha příchutěmi (se solí a česnekem, s kurkumou a pepřem, se skořicí a vanilkou, s chilli…) na www.ceskeghicko.cz. A kromě slaných variant tady myslí i na děti a mlsouny s Ghítelami, které jsou zdravou variantou sladkých pomazánek.

 

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*