Máslo, které vydrží až rok a nepotřebuje ledničku

Mezi nejžádanější potraviny patří ty, které jsou kvalitní, nejsou náročné na skladování, dlouho vydrží, přitom neobsahují žádné škodlivé konzervanty, a ještě výborně chutnají. Právě takové je ghí – přepuštěné máslo, které se stává samozřejmou součástí naší kuchyně.

České Ghíčko
Ghí – máslo, které vydrží až rok a nepotřebuje ledničku. Foto: www.ceskeghicko.cz

O kvalitách přepuštěného másla věděly už naše babičky, které si ho v této formě ukládaly do spíže. Proto se často objevuje ve starých receptech, kde se používalo ke smažení, maštění knedlíků, kaší, brambor, do polévek a omáček, k potírání drůbeže, při pečení koláčů nebo buchet. „Takto upravené máslo si totiž udrží skvělou chuť i vůni. Největší výhodou je, že odstraněním mléčné bílkoviny a odpařením vody získáváme velmi dlouhou trvanlivost bez nutnosti chlazení,“ vysvětluje Andrea Dostálová ze společnosti České Ghíčko.

Přepuštěné máslo tak můžete mít kdykoliv a kdekoliv po ruce. Nemusí se totiž skladovat v chladu a vydrží až rok, aniž by se jakkoli změnily jeho vlastnosti, vůně nebo chuť. A připravíte na něm téměř vše – od míchaných vajíček přes řízky až po skvělý štrúdl.

Zjistili jsme…

České Ghíčko BIO
České Ghíčko BIO. Foto: www.ceskeghicko.cz

Ajurvéda, 5 tisíc let stará indická medicína, považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. „Ghíčko je bohaté na vitamíny A, D, E a K. Přepuštěné máslo je také zdrojem omega-3 nenasycených mastných kyselin, o nichž víme, že jsou důležité pro normální funkci srdce, zraku a mozku,“ říká Andrea Dostálová ze společnosti České Ghíčko.

BIO Ghí

Ghíčko v bio kvalitě je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, který pochází od krav chovaných v ekologickém zemědělství. Krávy se pasou většinu času na trávě, proto jejich mléko obsahuje i větší množství vitamínů, minerálů a např. kyselinu CLA, která pomáhá snižovat tuky i hladinu cholesterolu v těle a pomáhá budovat svalovou hmotu. Bio ghíčko se nepřepaluje, krásně voní a skvěle chutná. Vydrží až rok a nemusí se chladit. Bio Ghí koupíte na www.ceskeghicko.cz za 422 Kč (760 ml).

České ghíčko
České ghíčko čisté. Foto: www.ceskeghicko.cz

Čisté Ghí

Ghí je čistý máselný tuk s chutí a vůní másla, ale s jinými vlastnostmi. Je ideální ke smažení, nepřepaluje se. Vydrží až rok, nemusí se chladit. A v neposlední řadě krásně voní a dobře chutná. Ghí koupíte na www.ceskeghicko.cz za 388 Kč (760 ml).

Ghí se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě, stejně nepostradatelnou ingrediencí jako třeba olivový olej. Má totiž mnoho skvělých vlastností – především báječně chutná a voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K, navíc je bez mléčné bílkoviny. Také se nemusí chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Ajurvéda považuje ghí za zásadní potravinu pro zdravý vzhled, mentální rovnováhu a dobré trávení. Darujete-li někomu ghí, znamená to, že myslíte na jeho zdraví a pohodu.

Více na www.ceskeghicko.cz

Přidejte svůj komentář!

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*